Laden Evenementen
Beginnen met de zwarte bij

Webinar beginnen met de zwarte bij (koninginnenteelt)

25 april 2024

Deelname: Gratis, exclusief voor leden

Binnen het imkeren voelt weinig zo rewarding als succesvolle koninginnenteelt. Misschien loop je al een tijdje rond met het idee over te stappen op de zwarte bij maar weet je niet hoe? Of je hebt de stap gemaakt en vraagt je nu af hoe je je bijen zwart kunt houden? Koninginnenteelt moet je niet ingewikkelder maken dan het is. Zeker als je na de basiscursus ook een imkercursus voor gevorderden hebt gedaan, moet er al voldoende begrip aanwezig zijn. Het komt dan vooral aan op je houden aan het strakke tijdschema. Dat gezegd hebbende; er zijn ook beginners die koninginnenteelt heel snel in de vingers hebben!

Lütwich Asbreuk runt al 40 jaar een bevruchtingsstation voor Apis mellifera mellifera in Twente. In dit webinar neemt hij je mee door de stappen van de koninginnenteelt. Overtollige bagage wordt achterwege gelaten, we beperken ons tot de materialen die je nodig hebt en de handelingen die je moet uitvoeren. KT is namelijk geen rocket science, het komt er vooral op neer dat je het juiste doet op het juiste moment.

Materialen
Uiteraard staan we ook stil bij de materialen die je nodig hebt voor KT. Dit webinar is zo gepland dat je na afloop nog voldoende tijd hebt om die aan te schaffen. (Tip: koop niet ver vooruit materialen op Aliexpress, deze spullen zijn vaak slecht compatibel met gangbare materialen waardoor je onnodig koninginnen kunt verliezen.).

Stappenplan
Alle deelnemers aan dit webinar krijgen de nodige documenten toegestuurd zodat je na afloop een praktisch stappenplan hebt om mee te werken.

Exclusief voor leden
Dit webinar is gratis, maar alleen toegankelijk voor leden van ’t Landras. Lid worden kan hier. Het aantal plaatsen is beperkt zodat er voldoende tijd beschikbaar blijft voor het beantwoorden van ieders vragen.

Share This Event

835063
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Gegevens

Datum:
25 april
Tijd:
7:30 pm - 9:00 pm

Locatie

Online

Organisator

’t Landras

Registraties zijn gesloten voor dit evenement

Al geregistreerd?

Gebruik deze tool om je registratie te beheren.