Weergaven navigatie

Evenement weergaven navigatie

Vandaag

Lezing ‘Bloeiend landschap zonder nectar’ – Larisa Jasarevic

Online
14 plaatsen beschikbaar.

'Beekeeping in the end times' is het indringende verhaal van een wetenschapper die tijdens haar onderzoek gegrepen werd door iets wat ze niet onderzocht. Larisa Jasarevic is Antropoloog en deed onderzoek naar een heel specifieke sub-cultuur: die van imkers in haar thuisland Bosnië-Herzegovina.

Tijdens dat onderzoek, waarvoor ze zelf ook ging imkeren, liep ze aan tegen een stille ramp die zich voltrekt: de enorme impact van klimaatverandering op de dracht. Met het landschap volop in bloei en een gelijkblijvend aantal bijenvolken, konden imkers toch geen druppel honing oogsten in wat voorheen prima drachtgebieden waren: de bloemen produceren geen nectar meer.

Deze Engelstalige online lezing is voor zowel leden als niet-leden gratis bij te wonen. Registratie vooraf is noodzakelijk.

Gratis Ook voor niet-leden

Dag van de inheemse honingbij

Wijkcentrum Orca Germanenlaan 360, Apeldoorn, Nederland

Zaterdag 13 april 2024 organiseert Vereniging ’t Landras in Apeldoorn de eerste Dag van de Inheemse Honingbij, Apis mellifera mellifera. Het programma bestaat uit diverse lezingen. Daarnaast zullen twee teeltgroepen zichzelf presenteren.

De dag belooft interessant te worden voor zowel ervaren zwarte bijen imkers als beginners en geïnteresseerden in de inheemse donkere bij. Het programma biedt daarnaast volop gelegenheid tot het stellen van vragen in een informele setting.

Gratis voor leden, €5 voor niet-leden

Webinar beginnen met de zwarte bij (koninginnenteelt)

Online
0 plaatsen beschikbaar.

Weinig binnen het het imkeren voelt zo rewarding als het telen van je eigen koninginnen. Misschien wil je al langer de overstap maken naar de inheemse zwarte bij, maar wist je niet hoe? Of vraag je je af hoe je je zwarte bijen zwart kunt houden?

Koninginnenteelt is zeker geen rocket-science. Als je enig begrip hebt van hoe een bijenvolk functioneert is het vooral een kwestie van het juiste doen op het juiste moment.

Lütwich Asbreuk runt al 40 jaar een bevruchtingstation voor Apis mellifera mellifera. Hij neemt je in één avond online mee door de stappen van koninginnenteelt.

Gratis voor leden